Loading...
Palvelut 2018-02-19T10:59:55+02:00

Fysioterapia

Fysioterapia on monipuolista ja ihmisen toimintakykyä kokonaisvaltaisesti hoitavaa ja kehittävää terapiaa. Fysioterapiaan tulon syynä on usein kipu, kehonhallinnan heikkous, liikkuvuuden rajoitus tai erilaiset neurologiset oireet kuten lihashekkous sekä tuntopuutokset. Fysioterapia alkaa aina tarkalla fysioterapeuttisella tutkimuksella, jonka tarkoituksena on päästä ongelman alkulähteelle. Tämän ansiosta voidaan terapia kohdistaa mahdollismman tarkasti oikeisiin asioihin. Tutkimuksen jälkeen tehdään terapiasuunnitelma, joka voi pitää sisällään seuraavanlaisia osa-alueita:

Manuaaliset käsittelyt kuten triggerpistehoito, faskian käsittelyt, nivelen mobilisointi ja erilaiset passiiviset liikehoidot kivun lievitykseen, lihasten rentoutukseen ja liikkuvuuden lisäämiseen

Fysikaaliset hoidot kuten lihasten aktivointi, kivun hallinta ja turvotuksen laskeminen sähköhoidolla

Terapeuttinen harjoittelu, jolla pyritään ylläpitämään manuaalisten hoitojen hyviä vaikutuksia. Terapeuttinen harjoittelu voi sisältää lihasvoima-, likkuvuus- ja kehonhallintaharjoitteita ja sitä voidaan toteuttaa kuntosalilla, terapiatilassa, kotioloissa tai altaassa.

Ergnomista ohjausta töihin, arkiaskareisiin ja harrastuksiin

Kinesioteippaus kivunhoitoon, turvotuksen laskuun, ryhdin korjaukseen ja lihasten aktivointiin.

Urheilufysioterapia

Urheilufysioterapia perustuu samoihin asioihin kuin tavallinenkin fysioterapia, mutta lähtökohtana ovat urheilijan ja urheilulajin vaatimukset. Fysioterapiassa keskitytään urheiluvammojen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon sekä lihashuoltoon. Urheilufysioterapia on lajiharjoittelua tukevaa toimintaa ja sitä toteutetaan tiiviissä yhteistyössä urheilijan ja valmennusryhmän kanssa.

Hieronta

Hieronnalla pyritään kivun lievitykseen, yliaktiivisten lihasten rentoutukseen ja aineenvaihdunnan parantamiseen. Näiden kautta pyritään editämään palautumista rasituksesta ja liikuntasuorituksista. Hieronta pyritään sovittamaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Klassinen hieronta on hieman kevyempää ja urheiluhieronta tarpeen vaatiessa voimakkaampaa ja lihaksia enemmän muokkaavaa.